Posts

Showing posts from December, 2019

HANUMAN MANTRA

Image
Rosary to be used for Chanting Hanuman Mantra Lal chandan ki mala , Lal munga ki mala Flowers to be used for Hanuman Mantra Lal vastra , Lal aasan , Lal phal , Lal phul Total Number of Recitaion/Japa for Hanuman Mantra Frequency of japa for Hanuman Mantra is 11,000 or 21,0000r 31,000 times Best Time or Muhurta for Chanting Hanuman Mantra Amrit sidhhi yog sidh muhurt Deity of Hanuman Mantra Lord Hanuman is considered as embodiment of Lord Vishnu and Lord Shiva. Lord Hanuman is easily approachable and there is no prayer to Him which is ever left unanswered. Lord Hanuman represents Consciousness -highly evolved prana or life energy. Lord Hanuman is very simple and compassionate; yet he is also very powerful and courageous. He never hesitates to bestow the quickest and the most abundant benefits to his devotee. Lord Hanuman makes one brave and fearless. Benefits of Hanuman Mantra Regular chanting of Hanuman Mantra increases a person's resilience and he emerges victor

Karya siddhi hanuman temple pooja procedure

Image
भक्त अपनी मनोकामनाओं की पूर्ति के लिए भगवान अंजनेया को पूर्णा फला (नारियल) चढ़ा सकते हैं। इस "पूर्णाफेला दीक्ष" का अनुसरण करने की प्रक्रिया इस प्रकार है: भक्त को मंदिर में भगवान के सामने एक शंखमाल (देवता के सामने इच्छा रखना) करना होता है और नारियल को उसके बाहरी आवरण (पूरणापाला) से बांधना होता है। भक्त को 16 दिनों के इस कोर्स के दौरान इस मंदिर में सप्ताह में दो बार Karyasiddhi अंजनेय मंत्र का जाप करना पड़ता है और सप्ताह में दो बार 41 प्रदक्षिणाएं करनी होती हैं। इस अवधि के दौरान मादक पेय और मांसाहारी भोजन बंद करना पड़ता है। 16 वें दिन, इस नारियल को जो बांध दिया गया था, उसे हटाकर स्वामी को अर्पित करना चाहिए और इसका उपयोग कुछ मिठाइयाँ तैयार करने के लिए किया जाना चाहिए और इसे परिवार, दोस्तों और रिश्तेदारों में वितरित किया जाना चाहिए। Bhakt apanee manokaamanaon kee poorti ke lie bhagavaan anjaneya ko poorna phala (naariyal) chadha sakate hain. is "poornaaphela deeksh" ka anusaran karane kee prakriya is prakaar hai: bhakt ko mandir mein bhagavaan ke saamane ek s

Hanuman chalisa in english

Image
HANUMAN CHALISA shreeguru charan saroj raj, nijamanu mukuru sudhaari, baranun raghubar bimal jasu, jo daayaku phal chaari buddhiheen tanu jaanike, sumiraun pavan-kumaar, bal budhi bidya dehu mohin, harahu kales bikaar | jay hanumaan gyaan gun saagar, jay kapees tihun lok ujaagar raam doot atulit bal dhaama, anjani-putr pavanasut naama mahaabeer bikram bajarangee, kumati nivaar sumati ke sangee kanchan baran biraaj subesa, kaanan kundal kunchit kesa haath bajr au dhvaja biraaje, kaandhe moonj janeu saaje shankar suvan kesaree nandan, tej prataap maha jag vandan bidyaavaan gunee ati chaatur, raam kaaj karibe ko aatur prabhu charitr sunibe ko rasiya, raam lakhan seeta man basiya sookshm roop dhari siyahin dikhaava, bikat roop dhari lank jaraava bheem roop dhari asur sanhaare, raamachandr ke kaaj sanvaare laay sajeevan lakhan jiyaaye, shree raghubeer harashi ur laaye raghupati keenhee bahut badaee, tum mam priy bharatahi sam bhaee sahas badan tumharo jas gaavain,

hanuman chalisa

Image
HANUMAN CHALISA श्रीगुरु चरन सरोज रज, निजमनु मुकुरु सुधारि, बरनउँ रघुबर बिमल जसु, जो दायकु फल चारि बुद्धिहीन तनु जानिके, सुमिरौं पवन-कुमार, बल बुधि बिद्या देहु मोहिं, हरहु कलेस बिकार | जय हनुमान ज्ञान गुन सागर, जय कपीस तिहुँ लोक उजागर राम दूत अतुलित बल धामा, अंजनि-पुत्र पवनसुत नामा महाबीर बिक्रम बजरंगी, कुमति निवार सुमति के संगी कंचन बरन बिराज सुबेसा, कानन कुण्डल कुँचित केसा हाथ बज्र औ ध्वजा बिराजे, काँधे मूँज जनेउ साजे शंकर सुवन केसरी नंदन, तेज प्रताप महा जग वंदन बिद्यावान गुनी अति चातुर, राम काज करिबे को आतुर प्रभु चरित्र सुनिबे को रसिया, राम लखन सीता मन बसिया सूक्ष्म रूप धरि सियहिं दिखावा, बिकट रूप धरि लंक जरावा भीम रूप धरि असुर सँहारे, रामचन्द्र के काज सँवारे लाय सजीवन लखन जियाये, श्री रघुबीर हरषि उर लाये रघुपति कीन्ही बहुत बड़ाई, तुम मम प्रिय भरतहि सम भाई सहस बदन तुम्हरो जस गावैं, अस कहि श्रीपति कण्ठ लगावैं सनकादिक ब्रह्मादि मुनीसा, नारद सारद सहित अहीसा जम कुबेर दिगपाल जहाँ ते, कबि कोबिद कहि सके कहाँ ते तुम उपकार सुग्रीवहिं कीन्हा, राम मि